LEAHU ROBERT PETRU

leahu

Data naşterii: 06.03.1983
Vârsta la data dispariţiei: 14 ani
Locul naşterii: Braşov
Domiciliu: Braşov, Str. Carpaţilor, nr.22, bl. 2, apt.30
Data dispariţiei: 01.05.1997
Împrejurări: a dispãrut de la domiciliu

Semnalmente:
Înãlţime: 1,40 m;
Pãr castaniu;
Ochi albaştru;
Faţa rotundã.

La data dispariţiei, era îmbrăcat cu pantaloni din stofã şi bluzã de trening.

Comunicat al IGPR
Nr. 947 din 1 august 2012
L-AŢI VĂZUT?

Poliţiştii au efectuat îmbătrânirea digitală a unui minor de 13 ani, dispărut în anul 1997, din municipiul Braşov, în vederea identificării acestuia.

La data de 10 septembrie 2002, părinţii minorului Leahu Robert Petru, născut în anul 1983, au sesizat faptul că, la data de 1 mai 1997, fiul lor a dispărut din faţa blocului în care locuia.

Părinţii au sesizat dispariţia în anul 2002, deoarece minorul a mai plecat în mod repetat de la domiciliu, începând cu anul 1993, însă a revenit de fiecare dată acasă sau a fost găsit în diferite oraşe din ţară.

Poliţiştii au efectuat investigaţii în mediul frecventat de persoana dispărută, la spitalele din judeţul Braşov, verificându-se evidenţa cadavrelor cu identitate necunoscută, dar şi lista minorilor adoptaţi după anul 1997.

Deoarece minorul nu a fost găsit, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Braşov au ridicat, de la familie, mai multe fotografii cu minorul dispărut. Acestea au fost trimise la I.P.J. Bihor – Serviciul Criminalistic, unde s-a realizat îmbătrânirea digitală a imaginii minorului.

Fotografia rezultată în urma prelucrării a fost trimisă, apoi, la toate unităţile de poliţie din ţară.

Ataşăm această fotografie, împreună cu una din perioada dispariţiei, cu rugămintea ca orice persoană, care poate da relaţii cu privire la acest caz să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie, sau telefonic, prin serviciul gratuit de urgenţă – 112.

INFORMAŢII DE BACKROUND

Îmbătrânirea facială digitală se aplică în cauzele dispariţiilor de minori ori în cazul personelor care se sustrag urmăririi penale şi presupune urmărirea, anticipativă, a evoluţiei în timp a fizionomiilor acestora, ceea ce crează posibilitatea depistării şi identificării.

Prin procesul de îmbătrânire computerizată se menţine în atenţie cazul şi se actualizează elementele de compoziţie facială ale celui dispărut, luând în considerare faptul că primele verificări şi investigaţii au fost întreprinse, de cele mai multe ori cu mult timp înainte de data sesizării dispariţiei persoanei.

Îmbătrânirea facială digitală se realizează pe baza unor fotografiilor de referinţă în care se prezintă, atât părinţii biologici ai celui dispărut, cât şi a fraţii sau bunicii acestuia. Pentru aceasta se utilizează un catalog electronic ce cuprinde elemente faciale digitale.

Cunoaşterea a modului de viaţă, a nivelului şi mediului de trai, precum şi a viciilor persoanei, are o importanţă majoră în anticiparea modificărilor trăsăturilor faciale survenite în procesul de îmbătrânire.

Activitatea de îmbătrânire facială digitală în România poartă semnătura unui poliţist, Florin Lăzău, care este singurul artist criminalist certificat de ”Asociaţia Internaţională a Identificărilor”.

3 comentarii (+add yours?)

  1. leahu radita
    iul. 09, 2014 @ 18:37:09

    Va rugam, cine poate da relatii despre Leahu Petru, va rugam sa lasati un comentariu pe pagina oficiala! Va multumim!!!!

  2. leahu
    apr. 04, 2015 @ 11:47:22

    Petru, noi te rugam întoarce-te acasă. Te așteptăm cu drag, te iubim, fa tot posibilul și întoarce-te acasă. Cu drag, mama

  3. Voicu ioana georgiana
    iul. 23, 2015 @ 10:35:48

    Matusica te rog frumos sa mi spui si mie daca Petrut are deasupra soldului stang un semn din nastere in forma de buchet de flori sau harta romaniei? Si inca o intrebare in ziua in care a plecat purta un tricou galben portocaliu?

Lasă un comentariu