CALOEAN ROXANA MIHAELA

CALOEAN ROXANA MIHAELAData naşterii: 24.07.1988
Vârsta la data dispariţiei: 3 ani
Domiciliu: Bârlad, jud. Vaslui
Data dispariţiei: 24.10.1992
Împrejurări: în acea zi, a dispărut dintr-un parc de joacă, unde fusese lăsată în grija mătuşii sale. Cu aproximativ 3 luni înaintea dispariţiei, a plecat de la domiciliu, fiind găsită într-un tren personal care circula către Iaşi.
Observatii: minora ştia că se numeşte Roxana şi că este fiica lui Vasile Baltag.

La data dispariţiei purta un palton cu glugă de culoare roşie, un pulover la baza gâtului de culoare grena, pantalon din velur grena, iar în picioare purta cizme din cauciuc de culoare grena.

Articole despre acest caz:

Disparuta cu 19 ani in urma, cautata si in prezent
(„Monitorul de Vaslui, 25 Mai 2011)

La 19 ani de la disparitia unei fetite în vârstã de 4 ani, din Bârlad, cazul rãmâne încã nerezolvat. Pe rând, mai multi politisti s-au chinuit sã dea de urma unei copile care a dispãrut dintr-un parc de joacã în octombrie 1992, dar a cãrei disparitie a fost sesizatã abia la sfârsitul anului 2005.

Dacã nu ar fi fost vorba de doi betivi, care locuiau mai mult pe stradã decât acasã, poate cã micuta Roxana Mihaela Caloean ar fi avut vreo sansã de a fi gãsitã în cei 19 ani de la disparitie. Socant e cã, atunci când a dispãrut fetita, respectiv pe 24 octombrie 1992, pãrintii au cãutat-o pentru o perioadã foarte scurtã de timp, dupã care si-au vãzut de viatã. S-au mutat din Bârlad într-o localitate din judetul Gorj. Trãind în promiscuitate si neavând grija zilei de mâine, cei doi au renuntat la a-si recupera progenitura. Abia la sfârsitul anului 2005, asa-zisii pãrinti si-au adus aminte cã au un copil pe care nu-l mai gãsesc, au revenit în Bârlad si au reclamat oficial disparitia fetitei. „Când au reclamat disparitia, cei doi au venit în Bârlad sã se mai intereseze de stadiul în care se aflã cãutãrile micutei. Abia atunci aveam sã aflãm cã aceasta nu fusese niciodatã datã dispãrutã, motiv pentru care s-a si formulat sesizarea în cauzã“, ne-a declarat agent sef Gabriel Tãnase, din cadrul Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Bârlad. Plecând pe urmele fetitei, politistii au aflat cã, în 1992, când a dispãrut, pãrintii aflati mai mereu în stare de ebrietate ar fi purtat o discutie cu un politist pe care l-au înstiintat doar verbal cã le-a dispãrut fata. Neputându-se pune bazã în spusele lor, nu au fost demarate cercetãri. Însã, odatã ce reclamatia a fost fãcutã în mod oficial, politistii au început sã caute fetita atât în locuri publice, cât si în centrele de plasament din tarã. Asa au fost identificate multe persoane cu trãsãturi asemãnãtoare cu cele ale fetei dispãrute, însã testul ADN a respins ipotezele. Ultima datã, fata a fost vãzutã la vârsta de patru ani, într-un parc de joacã din zona Garã, unde fusese lãsatã în grija mãtusii sale. Cu aproximativ trei luni înaintea disparitiei, Roxana a plecat de la domiciliu, fiind gãsitã într-un tren personal care circula cãtre Iasi. Minora afirma cã este fiica lui Vasile Baltag si cã mergea la bunici. Politistii spun cã aceasta nu este singura datã când a plecat singurã de acasã, altã datã fiind gãsitã în statia IRB dupã ce luase autobuzul din statia Garã. La data disparitiei purta un palton cu glugã de culoare rosie, un pulover la baza gâtului, de culoare grena, pantalon din velur grena, iar în picioare purta cizme de cauciuc, de culoare grena.

Disparuti fara urma

Potrivit evidentelor Politiei Bârlad, la finele anului 2010, mai erau încã dispãruti si negãsiti 4 copii. La aceastã cifrã se adaugã alti 12 minori pierduti din ianuarie 2011 si pânã acum. Din fericire, în majoritatea cazurilor, politistii care se ocupã de acest segment au rezolvat în mod favorabil reclamatiile fãcute. Mai exact, 13 din cei 16 copii dispãruti si cãutati au fost recuperati si adusi acasã. Ceilalti 3 sunt de negãsit. Cel putin în cazul Roxanei, care avea 4 ani la momentul disparitiei si alti 19 de când este cãutatã, este foarte greu sã mai fie recunoscutã chiar si de familie. Dacã ar fi încã în viatã, acum ar avea 23 de ani si o fizionomie mult diferitã de cea de la 4 ani. „În prezent, încã mai avem în evidente trei minori dispãruti, printre acestia numãrându-se si Roxana Mihaela Caloean. Cazurile sunt încã în atentia noastrã, însã pânã acum nu am reusit sã-i gãsim pe tinerii dispãruti. Alte situatii ce vizeazã disparitia, de la domiciliu sau din centre de plasament, a 13 minori au fost rezolvate. Pânã acum nu s-a constatat cã disparitia copiilor ar fi consecinta vreunei infractiuni si nici cã cei dispãruti au fost victimele infractiunilor“, ne-a spus comisar sef Vasile Chelaru, seful Politiei Bârlad. Potrivit acestuia, cauzele pentru care multi copii pleacã de acasã au dea face cu supravegherea deficitarã a familiei, abandonul scolar, neîntelegerile specifice adolescentei sau relatiile sentimentale.

http://www.monitoruldevaslui.ro/2011/05/disparuta-cu-19-ani-in-urma-cautata-si-in-prezent.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: