MARIAN FLOREA

MARUData naşterii: 1972
Vârsta la data dispariţiei: 16 ani
Locul naşterii: com. Ghindeni,
jud. Dolj
Domiciliu: com. Ghindeni, jud. Dolj
Data dispariţiei: 10.06.1988
Împrejurări: a plecat de la domiciliu. A fost declarat dispărut la data de 13.06.1988 de către mama sa.
Observaţii: conform IPJ Dolj, „în prezent, cazul se află înregistrat în evidenţa pasivă a persoanelor dispărute întrucât de mai mulţi ani nu a mai apărut nici un indiciu care să ne ajute în găsirea acestuia”.

Articole despre acest caz:

Serial Libertatea / «Vino acasă, Mărule!»
3 Noiembrie 2009 | Articol semnat de Cosmin Horjan

După o ceartă cu mama sa, Marian Florea “Măru”, aşa cum îi spuneau apropiaţii, a plecat de acasă, din localitatea doljeană Ghindeni, fără să scoată vreun cuvânt, fără să spună ce are de gând să facă. Nici mama şi nici tatăl său nu bănuiau că ziua de 13 iunie 1988 era ultima în care aveau să-l mai vadă.
“Se certase cu maică-sa, fosta mea soţie, că m-am despărţit de ea, iar Măru a coborât în vale. Maică- sa i-a zis: «Du-te-n lume, să nu mai aud de tine!». Iar el a plecat şi dus a fost. Cred că ăsta este motivul pentru care nu s-a mai întors, că ea îl drăcuia, îl înjura mereu… Eu nu m-am purtat niciodată urât cu el”, a declarat Ion Florea, tatăl băiatului. Deşi mai are încă două fete căsătorite, bărbatul spune că ele nu pot să acopere golul din sufletul său şi se roagă în fiecare seară ca Marian să vină acasă.

“Eu sunt credincios de felul meu, spun «Tatăl nostru » în fiecare seară. Zic mereu: «Mărule, dacă mai trăieşti, vino acasă, Mărule, că aşa rău e fără tine!». Mi-e frică să nu îl fi răpit cineva. Eu mai am două fete, căsătorite amândouă, dar ele nu prea mai vin pe la mine. Măru pe mine mă iubea cel mai mult”, a mai spus bărbatul. De când a dispărut fiul său, Ion Florea a încercat în nenumărate rânduri să dea de urma lui. A anunţat poliţia şi a apelat chiar la serviciile ghicitoarelor. “Am fost în Bulgaria, la o ghicitoare. Mi-a zis că e în viaţă şi că e căsătorit. Acuma, nu ştiu ce să mai cred. Mai spuneau vecinii din sat că l-au văzut într-un tren, dar degeaba. Nu mi-a dat nici un semn. El se înţelegea bine cu toată lumea, îi plăceau tractoarele şi avea multe iubite.

Era simpatic şi fetele se ţineau după el. Nu stătea numai cu una. Nu-i plăcea când îl trimiteam cu vaca pe câmp. Când a plecat de acasă, era îmbrăcat în blugi şi într-o cămaşă de pânză. Mă duc mereu la biserică, mă rog pentru el şi încă îl mai aştept să se întoarcă acasă. Îl visez mereu”, spune, printre lacrimi, părintele îndurerat, care este nevoit să ducă singur dorul unicului său fiu, întrucât, la şapte ani după dispariţia lui Măru, a divorţat.

Un coleg de clasă din liceu: «Cred că Marian e mort»

“Era cu mine în liceu, la numărul 8, în Craiova. Făceam amândoi naveta cu trenul. Era băiat bun, se înţelegea bine cu toţi, iar noi am fost chiar colegi de clasă. Ne aveam foarte bine. Odată ştiu că a lipsit mai mult de la şcoală, cam o săptămână, dar nu mi-a spus de ce. Într-un timp stătea în gazdă, în Craiova. Nu ştiu de ce ar fi fost în stare să dispară aşa. Oamenii spun că l-au mai văzut ba prin Craiova, ba prin Italia, dar nu cred că e ceva adevărat. Eu cred că e mort, de n-a mai dat nici un semn de viaţă”, a povestit George Honcea, fost coleg de clasă cu Măru.

http://www.libertatea.ro/stire/serial-libertatea-vino-acasa-marule-262886.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: